23 Nişan Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 93. Yılında 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Anıtı’na saat 09.30’da Akyazı ilçe milli eğitim müdürü Mesut Papatya, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ilçe başkanları tarafından çelenk konulduktan sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Akyazı Stadında düzenlenen törende Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, İlçe Garnizon Komutanı B inbaşı Mutlu Karaca, ilçe emniyet müdürü Mehmet Karakaş,  öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet ilköğretim okulu öğrencilerinden Umut Faruk Bozoğlu ve Şerife Nur Akova öğrenci andını okudular. Törene katılan tüm öğrenciler de öğrenci andını tekrarladılar.

Akyazı İlkokulu öğrencisi Sedanur Karakaş, İnönü anaokulu öğrencisi Gökçe Öztürk, Konuralp ilkokulu öğrencisi Yağmur Uluköylü, İnönü ilkokulu öğrencisi Abdulsamet Özşahin , Atatürk ilk öğretim okulu öğrencisi Seher Kardeş, Ahmet Hasnun Tunçsoy ilköğretim okulu öğrencisi Tuğba Sayılı 23 Nisan şiirleri okudular. Şiirlerin ardından halk oyunları gösterileri başladı.

Halk oyunları sırasıyla oynayan okullar Cumhuriyet Anaokulu Bilecik yöresi halk oyunu, İnönü Anaokulu öğrencileri Karadeniz halk oyunları, Paris ilkokulu öğrencileri Bolu yöresi halk oyunları, Ahmet Hasnun Tunçsoy ilkokulu öğrencileri Ege ve Elazığ yöresi halk oyunlarını oynadılar. 23 Nisan’a özel Dede Torun bayrak yarışları, Konuralp ilkokulu öğrencileri zeybek gösterileri, Cumhuriyet İlkokul öğrencileri Aşuk ile maşuk gösterisi, Atatürk ilkokulu öğrencileri Karadeniz yöresi halk oyunları  gösterileri stadı dolduran protokol ve vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.

Törenler protokolün selamlaması ve okul öğrencileri tarafından yapılan resmi geçit töreniyle sona erdi.

Ethem Acar

23 Nis 2013 - 13:03 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.