2 hakime ByLock gözaltısı

1 gün önce ByLock kullandıkları tespit edilince açığa alınan Sakarya Adliyesi'nde görevli hakimler Z.T ve Ö.K dün gece evlerinde gözaltına alındı.

MEDYABAR.COM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ)'ne yönelik soruşturması kapsamında ülke genelinde 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkmıştı.

 

Bu soruşturma kapsamında Sakarya Adliyesi'nde görevli 2 hakim örgütün kullandığı kriptolu mesajlaşma programı ByLock'u kullandıkları tespit edilince dün açığa alındı.

 

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri haklarında yakalama kararı çıkarılan Sakarya Adliyesi'ndeki Vergi Mahkemesi Üye Hakimi Z.T ve Adli Yargı Hakimi Ö.K'yi yakalamak için operasyon düzenledi.

 

Dün gece saatlerinde yapılan operasyonda, 2 hakim evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Polis, hakimler Z.T ve Ö.K'nin ikametlerinde arama yaptı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen hakimler sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

14 Eki 2016 - 10:36 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Merve Güsel - bunların 15 temmuz 2016 hain FETÖ/PDY darbesi sonrasında yönettiği operasyonlar yada içeri aldıkları serbest bıraktıkları yada meslekten ihraç ettikleri insanlar var mı? varsa bu kişiler mağdur değil mi? Baktıkları davalar verdikleri kararlar tekrar incelenecek mi?Bunlarında açıklanmasını talep ediyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ekim 10:36