180 bin öğrencide okul heyecanı...

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı, 28 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Kurban Bayramının hemen ertesi günü açılacak okullar nedeniyle çifte heyecan yaşanıyor.

Sakarya'da yeni eğitim öğretim yılı 756 okulda 180 bin öğrenciyle başlayacak. Bakanlığın yeni öğretmen atamasında ilimize gelen 266 öğretmenle birlikte yaklaşık 10 bin öğretmen de öğrencileriyle buluşacak.

 

Okulların açıldığı ilk hafta kutlanan İlköğretim Haftası resmi programı 30 Eylül Çarşamba Günü Saat 11.00'de, Erenler İlçesinde bu yıl eğitime kazandırılan Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılacak.

 

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında, tüm eğitim camiasının büyük heyecan yaşadığını belirterek, yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize ve Sakarya halkımıza hayırlar getirmesini diledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu'nun İlköğretim Haftası Mesajı

 

İlköğretim Haftasının başladığı bu hafta yaklaşık 16 bin yavrumuz ilk defa olmak üzere, toplam 180 bin öğrencimiz okulla buluşacak. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerinin ve büyük fedakârlıklarla ilimizde hizmet veren öğretmenlerin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyorum.

 

Okul çağına gelen her çocuğumuzun eğitim-öğretime erişimini sağlamak, kaliteli bir şekilde eğitimini vererek yükseköğretime hazırlamak, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine fırsat verecek ortamları hazırlamak ve nihayetinde ülkesine bağlı, milletini seven, değerlerine sahip çıkan mutlu bireyler yetiştirmek başta bizler olmak üzere hepimizin görevidir.

 

Sevgili çocuklar;

Artık ilk öğretmeniniz olan annelerinizden sonra okullarımızdaki yönetici ve öğretmenlerimize emanetsiniz. Hepimiz biliyoruz ki okul; hayata hazırlanış değil, hayatın ta kendisidir. Okullarınızda geçireceğiniz zamanı en etkili ve verimli bir şekilde kullanarak geleceğinizin ışığını bugünden yakacağınızı unutmayınız. Mevlana'nın "Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın..." sözünü kendinize düstur edinerek ve ilk günden kendinize hedef koyarak başarıya ulaşacağınıza inancım tamdır.

 

Değerli veliler;

Düşünen, üreten, hayata, ayrıntılara ve problemlere takılmadan yol alabilen nesillere ulaşmak üzere atılacak bu ilk adımda; okullarımızda öğretmenlerimizin rehberliğinin yanında ailenin desteği ve ilgisi ile eğitimde olmazsa olmaz okul-aile-çevre işbirliği sağlanmış olacaktır. Bu üçlü yapıyı ne kadar sağlam tutarsak çocuklarımızı başarıya o kadar kolay ulaştırırız. Öğretmen-öğrenci ilişkisinin ve etkileşiminin mutlaka okul-veli, aile-öğrenci ilişkileriyle de desteklenmesi; bu doğrultuda çocuklarımızın okul dışı faaliyetlerine rehberlik edilerek olumsuz tutum, ortam ve alışkanlıklardan uzak tutulması günümüzün en önemli eğitim yaklaşımı olmalıdır.

 

 

Kıymetli öğretmen arkadaşlarım;

Nurettin Topçu'nun "Türkiye'nin Maarif Davası" eserinde belirttiği gibi "Tahsil alelade bir iş değildir, bir mefkûre olmalıdır." Bu mefkûrenin gerçekleşmesinde en önemli etkenlerden biri olan öğretmen: Bilen, öğreten, irşad eden, yol gösteren, terbiye eden, emin vasıflarla donanmış insan olmalıdır. Bu konuda her bir meslektaşıma gönülden inanıyor ve bu yolda yapacakları her türlü çalışmanın destekçisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle,  İlimizdeki başarı çıtasını daha yükseklere taşımak,  eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefe ulaşılabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ederken, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.

 

Bu arada okulların açılmasından hemen önce milletçe idrak edeceğimiz Mübarek Kurban Bayramı'nın, tüm İslam Alemine, milletimize, Sakarya halkımıza ve eğitim camiamıza, sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini dilerken; vatanımızın bütünlüğü, bizlerin huzur ve refahı için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine sabır temenni ederim. Son zamanlarda ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden, milletçe hepimizi derin üzüntülere sevkeden terör olaylarının bir an önce son bulmasını, hep birarada sevgi dolu, huzurlu nice bayramlar geçirmemizi Cenabı Allah'tan niyaz ederim.

22 Eyl 2015 - 12:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

AYŞE - OKULA BAŞLADK OKULUN İÇİNDE FARELER OYUN OYNUYOR KEDİDİEN BÜYÜK ESKİBEDİL OKULU AKYAZIYA BAGLI BİZİMLE BİRLİKTE TERS GÖRÜYO FARELER YAZ TATİLİNDE NE BAKIM NE ONARIM YAPILMIŞ OKULUMUZA OKULUMUZUN DUVARI BİLE YOK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 12:59