17 su firması güven vermeyenler listesinde yer aldı!

Mayıs ayı su analizlerini yayınlamayan 17 su firması, Sağlık ve Gıda Güven- liği Hareketi Derneği’nin ‘güvenilir olmayan su markaları’ listesinde yer aldı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Derneği tarafından düzenli olarak yapılan Türkiye ambalajlı su raporu tablosu, Mayıs ayı sonu analiz raporları yayınlandı. Buna göre Türkiye'de ambalajlı su satan firma sayısı 294 olarak açıklandı.

172 su şişeleme tesisinin analizlerine ulaşılırken, Sakarya'dan da üretim yapan 17 firma su analizlerini teslim etmedi ya da vermek istemedi.

12 FİRMA LİSTEDE
Sağlık ve Gıda Güvenliği hareketinin verilerine göre, 172 su tesisinin içinde Geyve'de tesisi bulunan Buzdağı en kaliteli su olma özelliğini korudu. Sapanca'da üretim yapan Efemsu 10'ncu sırada, Fuska 12'nci, EDK lara 18'nci sırada yer aldı. Akyazılı ASSU 36, Hendekteki Elmacık 38, Kardelen 53, Aytaç 55'nci sırada yer aldı. Sapanca'daki Oskar 56, Hendekteki Saka 66,Sapancadaki Durusu 93 ve Sapancadaki Lido 122'nci sırada yer aldı.

BUNLAR VERMEYENLER
Hendek Akyazı'da bulunan su fabrikaarı analiz raporlarına ulaşılamayan veya vermekten imtina eden firmalar listesinde yer alırken,analizleri olmadığı için güvenilmeyen olarak tanımlandı.

Bizim Sakarya Gazetesi

14 Tem 2014 - 12:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

BERAT - NEDEN BUZDAĞI 1.SIRADA TİCARET ODASI BAŞKANININ FİRMASI DİYEMİ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Temmuz 12:31