15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Andılar

Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programda “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri” saygıyla anıldı.

15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olan Demokrasi Şehitleri için Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu lisesinde anma programı düzenlendi. Akyazı Halk Eğitim Binası konferans salonunda gerçekleşen Anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal marşıyla başladı.

Program dualar ve Şiirlerle devam etti. Daha sonra kürsüye Okul Müdürü Eşref Başer çıkarak bir konuşma yaptı. Başer “ Şuanda burada 15 Temmuz gecesi zaferi ve Şehitleri Anma günü için toplanmaktayız, Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi gerçekleşmiştir. Ancak Milletimiz sokakları ve meydanları toplanarak ölümü göze alarak bir başarı gerçekleşmiştir. Programımıza katılım gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum, dedi. Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir konuşmasında; Dünya Milletleri arasında yerimizi alabilmek, Nasa’nın üssünü Konya ovasına getirebilmek, sizleri tarihin engin sayfalarında yerimizi sizlerle birlikte alabilmek için çok çalışacağız. Son olarak 15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimizi Minnetle şükranla anıyorum, dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan; Bu özel ve güzel anma gününü hazırlayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz çok yönlü anlatılacak bir gecedir. Bundan 100 sene öncesine gidin ne vardı o zamanlar Kurtuluş Savaşı vardı, Çanakkale savaşı vardı. Biz şimdi ne yapıyoruz her yıl Çanakkale savaşını anıyoruz kutluyoruz her yıl. İşte 15 Temmuz’da Türkiye’nin Kurtuluş ve yeniden kuruluş günüdür. O yüzden bizler Çanakkale zaferini her yıl nasıl anıyorsak 15 Temmuz’da her zaman her an anılacaktır. Bu güzel ve anlamlı programı düzenleyen idarecilere ve Öğrencilere sonsuz teşekkür ediyorum, dedi.

15 Temmuz Zaferi ve Demokrasi Şehitleri Anma programı etkinlikler ve şiirlerle devam etti. Son olarak Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu lisesi öğretmenlerinden Aşkın Derin ve Ercan Aslan’ın hazırlamış olduğu 15 Temmuz Şehitlerinin sevdiği türkülerden olan şarkılarla okunalar program son buldu.

20 Eki 2016 - 14:49 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.