106 yaşındaki Şehit Kızı, Gazi Eşi'ne Son Görev

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, Çanakkale Savaşında şehit düşmüş Sadık Özkan'ın kızı, İstiklal Savaşında Gazi olan merhum Hasan Özkan'ın eşi 106 yaşındaki asırlık çınar Hatice Özkan vefat etti.

Babası Çanakkale 16. Alayda cephede savaştığı sırada şehit düşen Hatice Özkan'ın eşi de İstiklal Savaşında gazi olarak gazi unvanı kazanmış.

Babasını şehit verdikten sonra eşi de gazi olan asırlık çınar Hatice Özkan, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle 106 yaşında hayata gözlerini yumdu. Şehit kızı, Gazi eşi olarak geride onurlu bir yaşam bırakan Hatice Özkan gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenazesinde çocukları tabutunun başında yaktığı ağıtlar cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu.

Hatice Özkan'ın cenazesi Akyazı Vakıf Mahallesi Merkez camiinde kılınan öğle ve cenaze namazının ardından Vakıf Mahallesi aile mezarlığında Gazi olan eşi Hasan Özkan'ın mezarının yanına toprağa verildi.

Cenaze törenine Sakarya Garnizon Komutanlığı Şehit Gazi İşlem Subayı Piyade Albay Ferhat Özkütük, Sakarya Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı, Muharip Gaziler Derneği Başkanı (Emekli Piyade Albay) Sadettin Torkul, Akyazı Jandarma komutanlığı, Sakarya'lı Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hacı İbrahim Aydın


29 Oca 2013 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.