1 Zanlı Akyazı'da Asker

Olaylara karışan 2 şüpheliden birinin Sakarya Akyazı'da askerlik yaptığı belirtildi.

Helikopteri havai fişek vuranlar yakalandı. Yakalananlardan bir Akyazı'da asker İstanbul'daki IMF toplantıları süresince gerçekleştirilen protesto gösterilerinde polis helikopterine havai fişek atan Ali Haydar B. gözaltına alındı. Ali Haydar B. ile birlikte 8 arkadaşının da terörle mücadele polisi tarafından yakalandığı öğrenildi. Olaylara karışan 2 şüpheliden birinin Sakarya Akyazı'da askerlik yaptığı buradan adliyeye getirileceği belirtildi. İstanbul'da 6-7 Ekim'de düzenlenen IMF ve Dünya Bankası toplantılarına yoğun tepki gösterildi. Gösterilerden birinde eylemciler, polis helikopterine havai fişek fırlatmıştı. Eylem anı televizyon kameraları tarafından görüntülenmişti. Olayla ilgili olarak soruşturmayı sürdüren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eylemcileri belirlemek için harekete geçti. İlk olarak televizyon kameraları tarafından çekilen görüntüleri inceledi. Bir göstericinin kolunda dövme ve elinde bileklik olduğu belirlendi. Ancak bu ipuçlarından sonuç alınamadı. ARKADAŞI ADINI SÖYLEYİNCE YAKALANDI Havai fişeği fırlatan kişiye arkadaşının "Haydar" diye seslendiğini tespit edildi. Sabıkalı kişilerin listesine bakıldı. ''Haydar'' isimli sabıkalılar tek tek incelendi. Havai fişeği fırlatan kişinin Ali Haydar B., olduğu anlaşıldı. Korsan gösteri ve molotof atmaktan poliste kaydı bulunan Ali Haydar B., gözaltına alındı. Ali Haydar B.'nin ifadeleri doğrultusunda Şişli, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane'de tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda 2'si kadın 5 kişi daha gözaltına alındı. Baskın sırasında evlerde yapılan aramalarda 1 tabanca, bol miktarda dijital malzeme, örgütsel doküman ve yayınlar ele geçirildi. Bu kişilerin yasadışı bir sol örgütle bağlantısı olduğu öne sürüldü. Emniyet'te yapılan sorgulamada şüphelilerin 06 ile 07 Ekim günleri IMF toplantılarını protesto etmek için polis araçlarına, işyerlerine, bankalara taşlı, sopalı, misketli ve molotoflu, polis helikopterine de havai fişekli saldırı olaylarına karıştığı ileri sürüldü. Şüphelilerin 30 Nisan 2008 günü de Beyoğlu, Örnektepe Mahallesi, Yeniyol Sokak üzerinde molotofkokteyli hazırlarken yakalandıkları ortaya çıktı. Emniyet'teki işlemleri tamamlanan şüpheliler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Olaylara karışan 2 şüpheliden birinin Sakarya Akyazı'da askerlik yaptığı buradan adliyeye getirileceği belirtildi. Diğer şüphelinin ise Ardahan'da askerlik görevini yaptığı ve Erzurum'da hakim karşısına çıkartılacağı söylendi. Kaynak Hürriyet.com

24 Kas 2009 - 00:00 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.